Här hittar ni en mängd olika inspirerande recept med goda smaker av vilt.
Våra matkreatörer och vänner som hjälper till att bygga upp receptbanken med inspirerande rätter som passar alla tillfällen!
Här har ni våran vän Lotta Öström som med god hand vårdar om kvalitativa råvaror från Sverige och står för stor del av våra recept!
Här har ni våran vän Emilia Nilsson som även hon med god hand vårdar om kvalitativa råvaror från Sverige och hjälper oss bygga upp receptbanken.
Här har ni våran vän Pontus Karén med erfarenhet från restauranger och mycket utomshusmatlagning som kommer hjälpa till med inspiration för att kunna få till vilt vid alla tillfällen.
Nedan hittar ni klassiska- och nytänkande maträtter med svenskt vilt att låta dig inspireras av till din nästa servering.
Vår vän Pontus Karén har tagit fram det här receptet med våra älgköttbullar i tomatsås som passar utmärkt till en pasta eller rostade rotfrukter!
Älgköttbullar med pasta i en gräddig sås, simpelt och väldigt gott. Bli inspirerad av vår vän Emilia Nilssons recept.
Här kommer ett recept med vår vän Pontus Karén där han gör ett nytänkande recept tillsammans med Norrlandsvilt älginnanlår!
Ett recept från vår käre vän Lotta Öström som tagit fram ett enkelt recept som går snabbt att laga. Ett recept från vår käre vän Lotta Öström som tagit fram ett enkelt recept som går snabbt att laga.
Vår vän Emilia Nilsson har tagit fram ett recept på vår älgburgare, med lite extra sting!
Här är ett inspirerande recept från vår vän @matbubbel på hennes västerbottensostsnurror med Norrlandsvilts gravade reninnanlår. Passar perfekt som tilltugg!
Ta inspiration från @matbubbel när hon delar med sig av sitt recept på suovas som hon lagar ute i naturen.
Paj med suovas, inspirerat från vår kollega Jakobs moster!
Här kommer ett recept på pizza med suovas med karljohansvamp, konjakmarinerade lingon och västerbottensostmajonnäs som Lotta Öström skapat.
Här kommer ett recept från Pontus Karén som består av en tunnbrödsrulle med renstek från Norrlandsvilt, savoykål, ostronskivling och fler goda tillbehör!
Här kommer ett recept på en saftig och maffig rentoast macka av renytterfilé som är komponerad av vår vän Pontus Karén!
Skav+tortilla=sant. Åtminstone om du frågar vår käre kollega Jakob, en favorit i vardagen som uppskattas av hela familjen!
En komplett huvudrätt till nyårsmenyn, eller när du vill ha lyx i livet. Komponerad av Lotta Öström, vår gode vän.
Italien möter dem norrländska skogarna. Ta inspiration av vår vän Emilia Nilsson när hon tillagar renrostbiff från Norrlandsvilt med krämig pasta.
En nytänkande variant till alla smashburger-älskare, som Pontus Karén delar med sig av!
Carpaccio, typiskt för det italienska köket och serveras allt som oftast som en förrätt. Inspireras av Pontus Karén och hans recept med reninnanlår!
Här kommer ett recept från @andreasmiddag, som han tillagat på grillen!
Lotta Öström har här tagit fram en renskav som är cognacsflamberad innan hon tillsätter grädden. Ät med valfritt tillbehör och njut!
Har du tiden över att göra något extra i köket? Testa då detta recept från vår vän Pontus Karén när han gör magi med vår renrostbiff!
Letar du efter en trevlig förrätt att servera? Inspireras av receptet med reninnanlår som komponerats av vår vän Lotta Öström.
Här kommer ett recept från vår vän @matbubbel, där hon visar hur hon lagar sin favoritskav ute i naturen.
@matbubbel och förrätter blir alltid en succé! Här med ett recept på hennes midsommarbricka med vårt torrkött, som funkar minst lika bra året om när man vill ha ett gott tilltugg.
Här har ni ett recept från vår vän Pontus Karén på en nyanserad renskav, som tillagas ute i det vilda!
Tacos, som blivit en svensk klassiker genom åren hittar ni här med norrländska inslag som lagats av @andreasmiddag.
Bli inspirerad av Pontus Karén och hans recept med rostbiff som passar utmärkt att tillaga när man har tid över att göra det där lilla extra i köket
Vet du inte vad du ska äta till middag? Då har @andreasmiddag tagit fram det perfekta receptet för kvällen!
Den här hjortronsalsan passar otroligt bra tillsammans med vilt. Superenkel att slänga ihop hälsar våra vänner från Re-Wild Creative Studio!
Ett inspirerande recept som kommer från vår vän @andreasmiddag. Den här mackan skojar man inte bort!
Här kommer ett magiskt gott recept från vår vän @matbubbel som får det att vattnas i munnen!
Premiumrenskav & smörstekta kantareller med varm Västerbottensostsås på nygräddade gáhkkus!
En älgplanka som tilltugg är svårslaget. Vår vän @matbubbel har satt ihop den här fantastiska förrätten som går snabbt att förbereda!
Vår vän Emilia har tagit fram hennes favoritrecept med renskav i bröd som serveras med tunnbröd, tzatziki och Västerbottensost!
Här kommer ett inspirerande recept från Härjedalens kommun på rökt renstek som serveras i Gáhkku!
Reninnlår som serveras med gruyereostchips och rödbetor. Ett fräscht och inspirerande recept från vår vän Pontus Karén.
Här har ni ett recept för det perfekta tilltugget som är enkelt att göra i ordning! Komponerad av vår vän @matbubbel.
Här kommer ett ess som jag har i rockärmen! Min bästa kantarellsås med älgköttbullar från @norrlandsvilt. /Emilia Nilsson
Gravad reninnanlår med konjaksmarinerade lingon samt vispad philadelphiaost och finhackad gräslök.
Toppad med örtolja, inlagda kantareller och tunt skivat gravat reninnanlår.
Här kommer ett recept på grillad älginnanlår som serveras med klassiska tillbehör.
Här kommer receptet på grillad älgrostbiff med potatissallad.
Här kommer receptet på grillad älgburgare med västerbottensostmajo.
Här kommer receptet på smörstekt renfransyska.
Här kommer ett ungefärligt receptet på älgfärs-taco.
Här kommer min tolkning av klassikern Pelle Janzon. Där skogens konung möter havets guld.
Älgfärs biffar med bacon serveras med sås och garnering.
Grillad älgbog med kantarellsmör smaksatt med timjan. Serverat med friterade grönkålschips och granatäpple.
En Italiensk Osso boco på ren som vanligtvis görs på kalvlägg. En succé hemma vid middagsbordet som passar lika bra med pasta, mos eller potatis. Ta det du känner för.
Denna renpanna med kantareller och senapsdressing påminner om den klassiska rätten Biff Rydberg som är en favoriträtt hos många.
Renskavswraps är kanske vår norrländska variation på mexikansk tacos och tortilla. Båda två är goda på olika sätt, testa att byta den mexikanska mot den norrländska tacosen för en kväll.
Renskav och karljohanssvamp är verkligen en bra kombo. Här är ett jättesnabbt recept som inte tar lång tid att laga och dessutom smakar riktigt gott.
En älggryta komponerad av Lotta Öström, deltagare i Sveriges Mästerkock 2018, med älgkött av bästa kvalitet från de Norrländska skogarna.