Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Renskav med karljohan svampsås och lingon

Av: Lotta Öström

Renskav och karljohanssvamp är verkligen en bra kombo. Här kommer ett jättesnabbt recept som inte tar lång tid att laga och dessutom smakar riktigt gott.

Du behöver:

  • 1 pkt Renskav
  • 2 st Schalottenlök
  • 20 g Karljohanssvamp (torkad)
  • 1 msk kalvfond
  • 3 dl grädde
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Lingon 

Gör så här

1. Lägg svampen i blöt i varmt vatten i 15 min. Krama sedan ur.

2. Stek renskavet i smör tillsammans med fin hackad lök och den urkramade svampen.

3. Krydda med salt och peppar. Tillsätt kalvfond och häll på grädde och låt puttra ett par minuter.

4. Servera med mos el potatis och strö lite lingon över.