Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Jennys renskav

Här kommer ett recept från vår vän @matbubbel, där hon visar hur hon lagar sin favoritskav ute i naturen.

Du behöver:

Receptet är anpassat för 4 personer

  • Renskav från Norrlandsvilt (1-2 förpackningar)
  • Ca 5 dl strimlad vitkål
  • 1 stor strimlad lök
  • 3 rivna morötter
  • Olja
  • Salt och svartpeppar
  • Ca 3 dl grädde av valfri sort
  • 1 dl Västerbottensost
  • Ruccola
  • Tortillakorgar

Gör så här:

Preppa inomhus: ca 5 dl strimlad vitkål, 1 stor strimlad lök och 3 rivna morötter - lägg allt i en påse.

Att ta med ut: lite olja, salt, svartpeppar, ca 3 dl grädde, 1 dl riven Västerbottensost, lite ruccola, tortillakorgar, ett gäng skedar och en stekspade till stekhällen. Och sen såklart en förpackning (eller två, beroende på hur många ni är!) renskav från Norrlandsvilt, en riktigt fin råvara och vilt på riktigt!

Värm upp stekhällen, på med lite olja och stek renskaven. Salta och peppra. På med vitkål, lök och morötter, låt detta mjukna. Sedan tillsätter du grädde och låter det puttra ihop en stund. Smaka av om mer salt eller peppar behövs. Toppa med ost och lite ruccola. Nu är det bara att fylla de små tortillabröden och njuta, smaklig måltid!