Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Älgfärs biffar med bacon

Biffar:

  • Ca 1kg Älgfärs
  • 1 st storful lök
  • 150 g baconost på tub
  • Salt, peppar
  • 10- 12 st Bacon skivor
  • Smör

Sås:

  • 3dl vatten
  • 2-3 msk kalvfond
  • 4 dl grädde
  • 50 g baconost

Garnering:

  • 10- 12 skivor tomat
  • Ca 1 dl riven ost

Gör så här

1. Hacka löken fint och blanda i färsen med salt, peppar och baconosten.

2. Forma till 10-12 st biffar och linda en skiva bacon runt om och fäst med en tandpetare.

3. Bryn biffarna i en stekpanna med rikligt med smör och lägg över biffarna i en ugnsform.

4. Koka ur stekpanna du stekt biffarna med vatten, kalvfonden, grädden samt baconosten. Låt såsen koka ihop och häll över biffarna.

5. Toppa biffarna med riven ost och tomatskivorna och gratinera i ugnen 225 grader tills osten fått lite färg.

6. Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé.