Älgfärs biffar med bacon
Biffar:
- Ca 1kg Älgfärs
- 1 st storful lök
- 150 g baconost på tub
- Salt, peppar
- 10- 12 st Bacon skivor
- Smör
Sås:
- 3dl vatten
- 2-3 msk kalvfond
- 4 dl grädde
- 50 g baconost
Garnering:
- 10- 12 skivor tomat
- Ca 1 dl riven ost
Gör så här
1. Hacka löken fint och blanda i färsen med salt, peppar och baconosten.
2. Forma till 10-12 st biffar och linda en skiva bacon runt om och fäst med en tandpetare.
3. Bryn biffarna i en stekpanna med rikligt med smör och lägg över biffarna i en ugnsform.
4. Koka ur stekpanna du stekt biffarna med vatten, kalvfonden, grädden samt baconosten. Låt såsen koka ihop och häll över biffarna.
5. Toppa biffarna med riven ost och tomatskivorna och gratinera i ugnen 225 grader tills osten fått lite färg.
6. Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé.