Gravat reninnanlår på potatiskaka
Här kommer ett magiskt gott recept från vår vän @matbubbel som får det att vattnas i munnen!
Du behöver:
- gravat reninnanlår från Norrlandsvilt
- 4 potatisar
- 1 dl Västerbottensost
- salt
- panko
- färskost med pepparrotssmak
- créme fraîche
- riven pepparrot
- lingon
- socker
- kantareller
- smör
- färska örter att toppa med
Gör såhär:
Potatiskakan
Koka potatisen och låt svalna, mosa den och blanda i 1 dl Västerbottensost. Tillsätt lite salt. Blanda runt till en smet och rulla 6 bollar som du sen plattar ut. Tryck in panko på båda sidor Smörstek dessa krispiga ute vid brasan på hällen eller inne i stekpannan!
Pepparrotskräm
Blanda 50/50 färskost med pepparrotssmak och créme fraîche. Tillsätt lite extra riven pepparrot för extra sting om det önskas.
Lingon
Ta några matskedar lingon, helst färska! Men det går såklart att köpa frysta i affären om du inte har plockat egna. Blanda dessa med någon matsked socker och låt stå och dra en stund.
Kantareller
Smörstek kantarellerna tills de fått fin färg.
Servering
Toppa slutligen potatiskakan med klickar av kräm, kantareller och det gravade reninnanlåret. Pynta med lite lingon och till exempel persilja eller timjan. Galet njutbart och detta kött smälter i munnen!