Älgköttbullar med gräddsås
Älgköttbullar med pasta i en gräddig sås, simpelt och väldigt gott. Bli inspirerad av vår
vän Emilia Nilssons recept.
Du behöver:
För 2 personer
- Älgköttbullar från Norrlandsvilt
- 1 tsk tomatpuré
- 3 msk smör
- 1 buljongtärning kyckling
- 1/2 buljongtärning nöt
- 2 dl vatten
- 4 msk vatten
- 0,5 tsk kinesiska soja
- 1 tsk worcestersås
- 1 msk svartvinbärssaft
- Svart- och vitpeppar
- Salt
- Pasta av valfri sort
- 1 tsk maizena
- 3 dl grädde
Gör så här:
Stek älgköttbullarna i rikligt med smör, plocka sedan bort dem ur stekpannan (för att göra
såsen!). Klicka i tomatpuré och stek den en liten stund. I med vatten, buljongtärningar,
grädde, soja och koka upp. Red av med maizena blandat i vatten, smaka av såsen med peppar,
worcestersås, svartvinbärssaft eller gelé och peppar. Låt koka ihop och vänd i kokt pasta och
älgköttbullarna igen sen är det bara att njuta!