Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Älgköttbullar med gräddsås

Älgköttbullar med pasta i en gräddig sås, simpelt och väldigt gott. Bli inspirerad av vår vän Emilia Nilssons recept.

Du behöver:

För 2 personer

  • Älgköttbullar från Norrlandsvilt
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 msk smör
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 1/2 buljongtärning nöt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk vatten
  • 0,5 tsk kinesiska soja
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 msk svartvinbärssaft
  • Svart- och vitpeppar
  • Salt
  • Pasta av valfri sort
  • 1 tsk maizena
  • 3 dl grädde

Gör så här:

Stek älgköttbullarna i rikligt med smör, plocka sedan bort dem ur stekpannan (för att göra såsen!). Klicka i tomatpuré och stek den en liten stund. I med vatten, buljongtärningar, grädde, soja och koka upp. Red av med maizena blandat i vatten, smaka av såsen med peppar, worcestersås, svartvinbärssaft eller gelé och peppar. Låt koka ihop och vänd i kokt pasta och älgköttbullarna igen sen är det bara att njuta!