Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Västerbottensostsnurror

Här är ett inspirerande recept från vår vän @matbubbel på hennes västerbottensostsnurror med Norrlandsvilts gravade reninnanlår. Passar perfekt som tilltugg!

Du behöver:

Västerbottensostsnurror

  • 1 ark färsk smördeg
  • 1/2 dl créme fraîche
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Lite färsk timjan
  • 1 ägg
  • 1 nypa havssalt

Röran

  • 100 g gravat reninnanlår
  • 1 1/2 dl créme fraîche
  • 3 msk finhackad gräslök

Gör så här:

Västerbottenostsnurrorna

1. Sätt ugnen på 220g

2. Rulla ut smördegen.

3. Bred ut ett tunt lager créme fraîche.

4. Strössla över osten och lite timjan.

5. Vik över degen långsida mot långsida så fyllningen bakas in. Skär i remsor om ca 1 cm.

6. Tvinna remsan och gör en snurra.

7. Pensla med uppvispat ägg.

8. Sätt en liten nypa flingsalt på varje snurra.

9. Grädda till fin färg i ca 15 min.

Röran

1. Skär köttet i små bitar.

2. Blanda ihop det med créme fraîche och gräslök i en skål. Egentligen behövs inga kryddor då köttet ger så fin smak i sig.

3. Röran kan förberedas i god tid innan och förvaras flera dagar i kylen. Vips har du det perfekta sommarsnackset!