Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Gáhkku med rökt renstek

Du behöver

Gáhkku:

  • 100 g smör
  • 1000 g vatten
  • 2 st påsar torrjäst
  • 280 g sirap
  • 12,5 g salt
  • 1300 g vetemjöl
  • 320 g rågsikt

Tillbehören:

  • Renstek från Norrlandsvilt
  • Sallad
  • Färskost av något slag
  • Lingon

Gör så här:

1. Smält smöret tills det är fingervarmt.

2. Blanda smöret med vattnet.

3. I med jäst, sirap, salt och rågsikt och blanda om i en bunke där du kan jobba med händerna.

4. Sedan ska vetemjölet i. Degen ska bli klibbfri, mjuk och go.

5. Låt jäsa i 1 timme.

6. Dela degen i de storlekar du vill ha. Dessa är Pitabröds-storlek.

7. Baka av i 225 grader i ca 3–5 min eller till dess att de har fått fin färg. Tips! Pensla med olja när du tar ut dem ur ugnen för mjukare yta!

8. Fyll bröden med färskost, sallad, skivad renstek och lingon.