Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Suovaspaj

Paj med suovas, inspirerat från vår kollega Jakobs moster!

Du behöver:

  • Souvasrenskav från Norrlandsvilt
  • 10 champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 2 msk senap
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Salt och peppar

Pajdeg:

  • 150 g kokt pressad potatis
  • 2 ½ dl mjöl
  • 100 g margarin
  • Blanda ihop till en deg. Låt vila ca 30 minuter i kylen.

Gör så här:

1. Bryn köttet.

2. Bryn svampen tillsammans med löken.

3. Tillsätt senap, pepparrotsvisp och mjöl.

4. Späd med grädde och låt allt koka ihop i några minuter på svag värme.

5. Förgrädda pajskalet i 6 minuter på 225 grader i ugn.

6. Lägg fyllningen i pajskalet och stö över osten.

7. Grädda i ugn på 250 grader i 15-20 minuter.

Servera med en god sallad till!