Suovaspaj
Paj med suovas, inspirerat från vår kollega Jakobs moster!
Du behöver:
- Souvasrenskav från Norrlandsvilt
- 10 champinjoner
- 2 gula lökar
- 2 msk senap
- 1 msk pepparrotsvisp
- 1 msk mjöl
- 2 dl grädde
- 2 dl riven ost
- Salt och peppar
Pajdeg:
- 150 g kokt pressad potatis
- 2 ½ dl mjöl
- 100 g margarin
- Blanda ihop till en deg. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Gör så här:
1. Bryn köttet.
2. Bryn svampen tillsammans med löken.
3. Tillsätt senap, pepparrotsvisp och mjöl.
4. Späd med grädde och låt allt koka ihop i några minuter på svag värme.
5. Förgrädda pajskalet i 6 minuter på 225 grader i ugn.
6. Lägg fyllningen i pajskalet och stö över osten.
7. Grädda i ugn på 250 grader i 15-20 minuter.
Servera med en god sallad till!