Renrostbiff på en bädd av ugnsrostade rotfrukter
Vet du inte vad du ska äta till middag? Då har @andreasmiddag tagit fram det perfekta
receptet för kvällen!
Du behöver:
- 400g renrostbiff från Norrlandsvilt
- 2-3 st morötter
- En halv rotselleri
- 6-8 potatisar
- Färsk timjan
- Olivolja
- Torkad rosmarin
- 2st vitlöksklyftor
- Smör
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Skär rotfrukterna i stavar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla olivolja över
rotfrukterna, krydda med färsk timjan, torkad rosmarin och salt & peppar.
3. Sätt in rotfrukterna i ugnen i ungefär 20 min.
4. Stek köttet på hög temperatur med smör, vitlök och timjan, 1-2 minuter på varje sida. Ös
köttet med smöret.
5. Sänk värmen på ugnen till 160 grader. Rotfrukterna kan få stå kvar. In med köttet i ugnen
och låt köttet gå upp till 51-52 grader.
6. När köttet uppnått temperaturen, ta ut det från ugnen och låt det vila 5-10 minuter.
7. Placera rotfrukterna på en tallrik, skär upp köttet och placera det ovanpå rotfrukterna. Salta
och peppra och dekorera med timjan.
8. Servera med passade sås, exempelvis en kantarellsås!