Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Renrostbiff på en bädd av ugnsrostade rotfrukter

Vet du inte vad du ska äta till middag? Då har @andreasmiddag tagit fram det perfekta receptet för kvällen!

Du behöver:

  • 400g renrostbiff från Norrlandsvilt
  • 2-3 st morötter
  • En halv rotselleri
  • 6-8 potatisar
  • Färsk timjan
  • Olivolja
  • Torkad rosmarin
  • 2st vitlöksklyftor
  • Smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 210 grader.

2. Skär rotfrukterna i stavar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla olivolja över rotfrukterna, krydda med färsk timjan, torkad rosmarin och salt & peppar.

3. Sätt in rotfrukterna i ugnen i ungefär 20 min.

4. Stek köttet på hög temperatur med smör, vitlök och timjan, 1-2 minuter på varje sida. Ös köttet med smöret.

5. Sänk värmen på ugnen till 160 grader. Rotfrukterna kan få stå kvar. In med köttet i ugnen och låt köttet gå upp till 51-52 grader.

6. När köttet uppnått temperaturen, ta ut det från ugnen och låt det vila 5-10 minuter.

7. Placera rotfrukterna på en tallrik, skär upp köttet och placera det ovanpå rotfrukterna. Salta och peppra och dekorera med timjan.

8. Servera med passade sås, exempelvis en kantarellsås!