Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Pasta med renrostbiff

Italien möter dem norrländska skogarna. Ta inspiration av vår vän Emilia Nilsson när hon tillagar renrostbiff från Norrlandsvilt med krämig pasta.

Du behöver:

  • 1 renrostbiff från Norrlandsvilt
  • Smör & olja
  • Salt
  • Timjan
  • Rosmarin
  • 500 g pasta
  • 1 zucchini
  • Nymald svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g riven parmesan
  • 1,5 dl grädde
  • 1 citron (zest)
  • 1 näve persilja
  • Olja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Salta och peppra köttet på båda sidor.

3. Värm en stekpanna och häll i olja. Bryn köttet på båda sidor tills det får en fin stekyta. Sänk temperaturen, ha i en klick smör i stekpannan, lite färsk timjan, rosmarin och ös köttet med örtsmöret.

4. Lägg över köttet i en ugnsform och sätt in i ugnen tills det uppnått 55 grader (för medium). Ta ut och låt vila ca 10 min i folie innan du skär upp det.

5. Koka pastan i väl saltat vatten.

6. Värm en stekpanna, häll i olja, skivad zucchini, hackad gul lök. Stek tills det får lite färg, addera vitlök och stek lite till.

7. Häll på grädden, citronzest, salt, peppar, den rivna parmesanosten och hackad persilja.

8. Häll av pastan och spara ca 1 dl pastavatten som du adderar i såsen. Blanda pastan med såsen och servera med skivad renrostbiff. Toppa med extra riven ost, citronzest och lite mozzarella!