Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Smörstekt renfransyska

Köttet

  • 1 bit renfransyska
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 1 kvist Färsk Rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta

Potatis

  • Rotselleri
  • Grädde
  • Mjölk
  • Salt

Köttet

Gnid in köttet med salt och peppar. Sätt en rejäl klick smör i en stekpanna och låt smält tills det tystnar och blivit gyllene. Lägg i fransyskan och bryn runt om. Sänk värmen och lägg i vitlöken och rosmarinen. Stick i en köttermometer och stek till 54 grader vänd på steken ett par gånger under tiden och ös med smör. När köttet nått 54 grader tag upp och lägg på en skärbräda för att vila upp till 57-58 grader.

Potatis och rotsellerimos

Skala lika mängd potatis och rotselleri och koka mjuka i grädde och mjölk. Sila bort gräddmjölken och mixa potatisen och rotsellerin med en stavmixer. (Mixa inte för mycket för då kan den bli lite klistrig). Om det behövs så spä med lite av gräddmjölken och smaka av med lite salt.

Servera med svartvinbärsgelé och stekta kantareller. Smaklig spis!