Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Kantarellsås med älgköttbullar

3 portioner:

  • 360g Älgköttbullar från @norrlandsvilt
  • 100g fryst förvälld svamp, kantareller
  • 4 msk smör
  • 1 stor scharlottenlök, finhackad
  • 1 liten vitlök, finhackad
  • 2 msk sherry
  • 2,5 dl vispgrädde 40%
  • 1 tsk mörk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Nymalen peppar

Gör så här:

1. Värm en stekpanna och stek ur vätskan ur kantarellerna, addera smör, finhackad lök och stek så att löken mjuknar. Häll i sherryn och låt den koka in, häll på grädde och soja och låt de puttra nån minut.

2. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna bredvid på medelvärme så att de får fin färg.

3. Blanda maizena i vattnet och häll de i såsen, blanda och låt koka upp och smaka av med salt och peppar! Lägg i köttbullarna och låt de koka med sista minuterna i såsen, så får såsen fin smak av köttbullarna.

4. Servera med pärmos, rårörda lingon och pressgurka.