Kantarellsås med älgköttbullar
3 portioner:
- 360g Älgköttbullar från @norrlandsvilt
- 100g fryst förvälld svamp, kantareller
- 4 msk smör
- 1 stor scharlottenlök, finhackad
- 1 liten vitlök, finhackad
- 2 msk sherry
- 2,5 dl vispgrädde 40%
- 1 tsk mörk soja
- 1 dl vatten
- 1 msk maizena
- Salt
- Nymalen peppar
Gör så här:
1. Värm en stekpanna och stek ur vätskan ur kantarellerna, addera smör, finhackad lök och stek så att löken mjuknar. Häll i sherryn och låt den koka in, häll på grädde och soja och låt de puttra nån minut.
2. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna bredvid på medelvärme så att de får fin färg.
3. Blanda maizena i vattnet och häll de i såsen, blanda och låt koka upp och smaka av med salt och peppar! Lägg i köttbullarna och låt de koka med sista minuterna i såsen, så får såsen fin smak av köttbullarna.
4. Servera med pärmos, rårörda lingon och pressgurka.