Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Renrostbiff med vitlöksbetor, citrussallad och persiljesmör

Har du tiden över att göra något extra i köket? Testa då detta recept från vår vän Pontus Karén när han gör magi med vår renrostbiff!

Du behöver:

  • 600 g renrostbiff från Norrlandsvilt
  • Cajunpeppar
  • 4 klyftor vitlök
  • Olivolja
  • 150 g rödbetor
  • 150 g polkabetor
  • 2 gröna äpplen
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • salt & peppar
  • 1 tsk honung
  • 1 röd chili
  • 300 g smör

Gör så här:

Vitlöksbetor

Lägg alla betorna i en kastrull fylld med mycket vatten. Krossa 3 vitlöksklyftor och lägg ner i kastrullen, se till att salta vattnet rikligt & koka tills alla betor är mjuka men med lite stuns kvar. Detta tar ca 40-50 min. Kyl ner och skala dem. Vid servering så skivar du dom ganska tunt & lägger omlott.

Cajunkryddad renrostbiff

Skär upp renrostbiffen i 4 lika stora bitar, putsa bort eventuella senor som är kvar. Gör en rub på ca 3 tsk cajunpeppar (mald), 2 tsk salt, 1 tsk honung lite svartpeppar, 0,5 finhackad chili & 1 pressad vitlök. Gnugga in rubben på renen & låt renen stå framme i rumstemperatur i ca 1 h innan tillagning.

Citrussallad

Skölj äpplena noggrant. Riv dem på grova sidan av ett rivjärn. Blanda upp med zest & saft från 1 citron. Hacka persilja grovt & blanda precis innan servering.

Persiljesmör

Ta fram smöret i god tid så att det är mjukt. Mixa ca 0,5 kruka persilja i en mixer, vispa upp i en matberedare tillsammans med det varma smöret. Smaka av med salt.