Renrostbiff med vitlöksbetor, citrussallad och persiljesmör
Har du tiden över att göra något extra i köket? Testa då detta recept från vår vän Pontus Karén när han gör magi med vår renrostbiff!
Du behöver:
- 600 g renrostbiff från Norrlandsvilt
- Cajunpeppar
- 4 klyftor vitlök
- Olivolja
- 150 g rödbetor
- 150 g polkabetor
- 2 gröna äpplen
- 1 citron
- 1 kruka persilja
- salt & peppar
- 1 tsk honung
- 1 röd chili
- 300 g smör
Gör så här:
Vitlöksbetor
Lägg alla betorna i en kastrull fylld med mycket vatten. Krossa 3 vitlöksklyftor och lägg ner i kastrullen, se till att salta vattnet rikligt & koka tills alla betor är mjuka men med lite stuns kvar. Detta tar ca 40-50 min. Kyl ner och skala dem. Vid servering så skivar du dom ganska tunt & lägger omlott.
Cajunkryddad renrostbiff
Skär upp renrostbiffen i 4 lika stora bitar, putsa bort eventuella senor som är kvar. Gör en rub på ca 3 tsk cajunpeppar (mald), 2 tsk salt, 1 tsk honung lite svartpeppar, 0,5 finhackad chili & 1 pressad vitlök. Gnugga in rubben på renen & låt renen stå framme i rumstemperatur i ca 1 h innan tillagning.
Citrussallad
Skölj äpplena noggrant. Riv dem på grova sidan av ett rivjärn. Blanda upp med zest & saft
från 1 citron. Hacka persilja grovt & blanda precis innan servering.
Persiljesmör
Ta fram smöret i god tid så att det är mjukt. Mixa ca 0,5 kruka persilja i en mixer, vispa upp i en matberedare tillsammans med det varma smöret. Smaka av med salt.