Grillad älgburgare med västerbottensostmajo
Älgburgare
- Hamburgerbröd
- Sallad
- Tomat
- Rödlök
- Salt, peppar
Majo
- 1 st äggula
- 1 dl grädde
- 1 1/2 dl riven västerbottensost
- 2 dl rapsolja
Gör så här:
1. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp dra av från plattan och rör i osten så den smälter.
2. Låt svalna helt.
3. Sätt äggulan i en smal behållare/burk sån man har när man kör med stavmixer.
4. Häll i ostblandningen och mixa med stavmixern samtidigt som du häller i oljan i en tunn stråle.
5. Ställ i kylen tills du grillat el stekt din burgare med dina favorit kryddor. Jag brukar bara använda salt och peppar.
6. Montera i hop din burgare med bröd, sallad, tomat, rödlök och en rejäl klick majo.
Tips! Andra användningsområden på västerbottenostmajon är till älg el renskav i polarbröd (typ en wrap). Eller till en förrätt med rökt älg el renkött. Vid de tillfällena brukar jag även strö lite lingon över.