Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Västerbottensost gräddade våfflor med suovas

Ett recept från vår käre vän Lotta Öström som tagit fram ett enkelt recept som går snabbt att laga.

Du behöver:

  • Våffelmix (eller egen våffelsmet)
  • Suovas renskav från Norrlandsvilt
  • Smör
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Vitlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Riven pepparrot
  • Lingon
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här:

Blanda våffelmixen enligt förpackningen men bryn smöret tills det blir gyllene och doftar nötigt, INNAN du blandar i smeten. Riv i 2 dl Västerbottensost, eller annan smakrik ost. Grädda och lägg upp på galler. Vispa 1 dl crème fraîche och riv i lite vitlök, smaka av med flingsalt. Stek souvasen i smör och krydda med salt och peppar efter egen smak. Lägg souvas på våfflan och garnera med riven pepparrot, lingon samt den vispade crème fraîchen. Njut av våffeldagen!