Västerbottensost gräddade våfflor med suovas
Ett recept från vår käre vän Lotta Öström som tagit fram ett enkelt recept som går snabbt att laga.
Du behöver:
- Våffelmix (eller egen våffelsmet)
- Suovas renskav från Norrlandsvilt
- Smör
- 2 dl riven Västerbottensost
- Vitlök
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Riven pepparrot
- Lingon
- 1 dl crème fraîche
Gör så här:
Blanda våffelmixen enligt förpackningen men bryn smöret tills det blir gyllene och doftar
nötigt, INNAN du blandar i smeten. Riv i 2 dl Västerbottensost, eller annan smakrik ost.
Grädda och lägg upp på galler. Vispa 1 dl crème fraîche och riv i lite vitlök, smaka av med
flingsalt. Stek souvasen i smör och krydda med salt och peppar efter egen smak. Lägg souvas
på våfflan och garnera med riven pepparrot, lingon samt den vispade crème fraîchen. Njut av
våffeldagen!