Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Älgwallenbergare med potatismos och konjaksmarinerade lingon.

Du behöver:

  • 600 g älgfärs
  • 5 st äggulor
  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ströbröd
  • Smör

Gör så här:

1. Lägg färsen i en matberedare med knivar tillsätt salt, peppar och äggulorna. Kör mixern ett par min till en slät smet.

2. Sätt smeten i en bunke och häll i grädden i en tunn stråle lite efter som. Rör om tills allt blandat sig. Tänk på att ha färsen och grädden riktigt kalla så går smeten lättare ihop.

3. Strö ströbröd på ett fat och forma den fina färsen till 6-7 biffar och lägg ner dem på ströbrödet.

4. Doppa händerna i vatten innan du formar färsen till biffar så får du jämnare biffar.

5. Strö sedan lite ströbröd på biffarna.

6. Stek biffarna i smör i en stekpanna.

7. Stek gärna en liten provbiff först så du känner om du behöver mer salt och peppar.

8. Servera med potatismos, gröna ärtor, brynt smör samt konjaksmarinerade lingon.

Se Konjaksmarinerade lingon-receptet här