Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Våra varorKontakta oss

Recept

Älgwallenbergare med potatismos och konjaksmarinerade lingon.

Du behöver:

  • 600 g älgfärs
  • 5 st äggulor
  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ströbröd
  • Smör

Gör så här:

  • Lägg färsen i en matberedare med knivar tillsätt salt, peppar och äggulorna. Kör mixern ett par min till en slät smet.
  • Sätt smeten i en bunke och häll i grädden i en tunn stråle lite efter som. Rör om tills allt blandat sig. Tänk på att ha färsen och grädden riktigt kalla så går smeten lättare ihop.
  • Strö ströbröd på ett fat och forma den fina färsen till 6-7 biffar och lägg ner dem på ströbrödet.
  • Doppa händerna i vatten innan du formar färsen till biffar så får du jämnare biffar.
  • Strö sedan lite ströbröd på biffarna.
  • Stek biffarna i smör i en stekpanna.
  • Stek gärna en liten provbiff först så du känner om du behöver mer salt och peppar.
  • Servera med potatismos, gröna ärtor, brynt smör samt konjaksmarinerade lingon.

Se Konjaksmarinerade lingon-receptet här