Morotstortillas med renskav & lingonmayo
Här har ni ett recept från vår vän Pontus Karén på en nyanserad renskav, som tillagas
ute i det vilda!
Du behöver:
- 4 morotstortillas (Santa Maria)
- 1 påse renskav (240 g) från Norrlandsvilt
- 2 nävar ruccola
- 1 avokado
- 0,5 paket böngroddar
- 4 msk majonnäs
- 2 msk lingonsylt
- Salt & peppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- Olja till stekning
Gör så här:
1. Blanda majonnäsen med lingonsylten och smaka av med salt & peppar.
2. Stek renskav och böngroddar i olja. Bryn tills renskaven fått en ordentlig stekyta.
3. Krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och gurkmeja
4. Montera tortillan. Börja med ruccola, renskavsblandningen, lite advokado och toppa med
några klickar lingonmajonnäs.