Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Chip och dipp med vilda smaker.

Gravad reninnanlår med konjaksmarinerade lingon samt vispad philadelphiaost och finhackad gräslök. Jag lovar det är gott på riktigt!  

Du behöver:

  • 1 bit gravat reninnanlår
  • 1 ask philadelphiaost
  • Samt en skål av dina favoritchips.
  • Gräslök

Konjaks marinerade lingon:

  • 3 msk socker
  • 3 msk konjak
  • 3 dl lingon
  • 1 kryddmått vaniljpulver

Gör så här:

1. Sätt sockret och konjaken i en skål och rör tills sockret nästan löst sig. Häll i frysta lingon och tillsätt vaniljpulvret. Rör om försiktig då och då tills sockret löst sig helt. Låt gärna stå i kylen över natten.

2. Vispa philadelphiaosten mjuk med elvisp och sätt i en skål.

3. Lägg upp allt på ett stort fat eller gör små tallrikar till var och en och servera som förrätt.