Chip och dipp med vilda smaker.
Gravad reninnanlår med konjaksmarinerade lingon samt vispad philadelphiaost och finhackad gräslök. Jag lovar det är gott på riktigt!
Du behöver:
- 1 bit gravat reninnanlår
- 1 ask philadelphiaost
- Samt en skål av dina favoritchips.
- Gräslök
Konjaks marinerade lingon:
- 3 msk socker
- 3 msk konjak
- 3 dl lingon
- 1 kryddmått vaniljpulver
Gör så här:
1. Sätt sockret och konjaken i en skål och rör tills sockret nästan löst sig. Häll i frysta lingon och tillsätt vaniljpulvret. Rör om försiktig då och då tills sockret löst sig helt. Låt gärna stå i kylen över natten.
2. Vispa philadelphiaosten mjuk med elvisp och sätt i en skål.
3. Lägg upp allt på ett stort fat eller gör små tallrikar till var och en och servera som förrätt.