Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Reninnanlår med gruyereostchips

Du behöver (för 4 personer)

  • 1 reninnanlår från Norrlandsvilt (ca 500 g)
  • 4 st rödbetor
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • En bit gruyèreost
  • Smör till stekning
  • Färsk persilja till garnityr
  • Ett par rädisor till garnityr

Gör så här:

1. Skär ner rödbetorna i grova bitar. Koka i rikligt saltat vatten.

2. Medan betorna kokar sätter du ugnen på 200 grader. Finriv 4 små högar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, placera ut högarna på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Dom ska bli gyllenbruna. Ta ut och låt svalna. När de svalnat blir de krispiga chips!

3. När rödbetorna blivit mjuka, lägg dem i en mixer och mixa. Häll i grädden lite i taget tills du får en slät puré. Ibland måste man ”vända” runt i mixern med en slickepott.

4. Dela ditt innanlår i 4 lika stora avlånga bitar. Stek i smör till önskad stekgrad.

(Kocken Pontus rekommenderar Rare – Medium rare på innanlåret)

5. Skiva köttet i ett par tjocka skivor. Servera med ett par klickar puré och chipset brutet i mindre bitar. Toppa med färsk persilja och lite skivad rädisa. Smaklig måltid!