Renskavswraps med fänkål och äpplen
Av: Lotta Öström
Renskavswraps är kanske våran norrländska variation på Mexikansk tacos och tortilla. Båda två är goda på olika sätt. Testa du också för en kväll.
Du behöver:
- 500 g Renskav
- 1-2 schalottenlökar beroende på storlek
- 1 klick smör
- Salt
- Vitpeppar
Dressing:
- 1 burk (20 g) Creme Fraiche
- 1 msk riven pepparrot
- 1 dl riven västerbottensost
- 1 dl lingon
- 1 nypa socker
- Flingsalt
Till servering:
- 2 st syrliga äpplen
- 1 bit färsk fänkål
- Abisko surdegstunnbröd (Polarbröd)
Gör så här
1. Börja med dressingen. Vispa creme fraichen tjock och blanda sedan försiktigt ner de övriga ingredienserna med en sked ställ sedan åt sidan så drar smakerna till sig.
2. Skiva äpplen och fänkålen tunt på en mandolin. Blanda i hop och sätt i en skål.
3. Stek renskavet och löken i smör och krydda med salt och vitpeppar.
4. Innan servering smaka av dressingen med lite flingsalt och om du vill ha i mer pepparrot.
5. Fyll de mjuka brödet och njut av våra norrländska smaker.