Emilias renskav
Du behöver
Renskav:
- 240g renskav från Norrlandsvilt
- Njalla tunnbröd
- Salt
- Svart och vitpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk chilipulver (inte så starkt)
- 1 tsk spiskummin
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Västerbottensost
Tzatziki:
- 1 gurka (riv den på grövsta på rivjärnet)
- Salt och svartpeppar
- 3 dl crème fraiche
- 1 riven vitlöksklyfta
Gör så här:
Stek skaven i olja, addera kryddorna och stek gyllene! Nu till tzatzikin: riv gurkan, pressa ur så mycket vätska ur den som du kan. Blanda med crème fraîche, riven vitlök och krydda upp.
Värm ett bröd, lägg i tzatziki, stekt renskav och toppa med sallad, majs, rödlök och lite chili om du gillar hetta! Och sist men inte minst: riv på ett rejält lass västerbottensost!