Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Emilias renskav

Du behöver

Renskav:

  • 240g renskav från Norrlandsvilt
  • Njalla tunnbröd
  • Salt
  • Svart och vitpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver (inte så starkt)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Västerbottensost

Tzatziki:

  • 1 gurka (riv den på grövsta på rivjärnet)
  • Salt och svartpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 riven vitlöksklyfta

Gör så här:

Stek skaven i olja, addera kryddorna och stek gyllene! Nu till tzatzikin: riv gurkan, pressa ur så mycket vätska ur den som du kan. Blanda med crème fraîche, riven vitlök och krydda upp.

Värm ett bröd, lägg i tzatziki, stekt renskav och toppa med sallad, majs, rödlök och lite chili om du gillar hetta! Och sist men inte minst: riv på ett rejält lass västerbottensost!