Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Grillad älgrostbiff med potatissallad

Älgrostbiff

  • 1 st älgrostbiff ca 1 kg
  • Valfri rubb (jag använde Jeff Pryles HardCore red)

Potatissallad

  • 500 g tärnad Potatis (brukar använda en fast sort)
  • 2 st skalade och tärnade äpplen
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 1/2 kruka persilja (finhackad)
  • 1 rejäl knippe gräslök (finhackad)
  • 1 1/2 msk kapris
  • 1 liten klyfta vitlök (riven)
  • 150 g majonnäs
  • 100 g cremefraiche
  • Salt, Svartpeppar

Gör så här:

1. Gnid in köttet med rubben och låt det ligga ett par timmar och dra åt sig kryddorna.

2. Grilla på indirekt värme ca 190 grader till en innertemperatur på köttet på ca 56- 58 grader.

3. Låt köttet vila innan du skär upp i tunna skivor.

4. Skrubba potatisen och skär i tärningar koka precis färdiga och häll av vattnet och låt svalna

5. Blanda övriga ingredienser i en bunke och tillsätt de kalla potatisarna. Smaka av med salt och peppar.