Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Lottas älggryta

Av: Lotta Öström

Under hösten 2018 var Lotta Öström på en turne med oss på Norrlandsvilt, där vi åkte runt till olika ICA-butiker som säljer vårt älgkött. På plats i butikerna bjöd Lotta på en egenkomponerad gryta av älgkött av bästa kvalitet.

Du behöver till 4 portioner:

  • Grytbitar av Högrev el bringa ca 600-800 g
  • 1 rejäl klick smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 st gula lökar
  • 3 morötter
  • 2-3 dl rött vin
  • 2-3 dl vatten
  • 1 rejäl skvätt viltfond (köpt eller hemmagjord)
  • 4 st blå plommon 
  • Ett gäng skogschampinjoner
  • En halv burk syltlök

Gör så här

1. Stek grytbitarna med en rejäl klick smör och krydda med salt och peppar.

2. Skär två gula lökar och tre morötter i bitar och lägg ner i grytan.

3. Häll på lika stora delar rött vin och vatten samt en rejäl skvätt viltfond, köpt eller hemmagjord spelar ingen roll.

4. Dela 4 st blå blommon och ett gäng skogschampinjoner i kvartar (4 delar) och lägg ner i grytan. Addera även en halv burk med syltlök.

4. Låt puttra på svag värme i minst 4 timmar.

5. Servera med nykokt potatis och strö över massa persilja.