Älginnanlår med surkål
Här kommer ett recept med vår vän Pontus Karén där han gör ett nytänkande recept tillsammans med Norrlandsvilt älginnanlår!
Du behöver:
För 2 personer
- 1 pkt färskt älginnanlår
- 4 potatisar
- 2 palsternackor
- 2 morötter
- Zucchini (ca 10 cm)
- 2 champinjoner
- 0,5 gul lök
- 2 msk surkål
- 2 salsicciakorvar
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk salt Rapsolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär ner alla rotfrukter och svampen i ganska grova bitar.
3. Krydda med salt, lökpulver och timjan. Ringla över lite rapsolja och blanda.
4. Baka av i ugnen i ca 20 minuter.
5. När det är ca 5 minuter kvar så värmer du upp surkålen, steker korven (förslagsvis delar du
den på mitten och på mitten igen).
6. Följ de enkla och smidiga instruktionerna för älginnanlåret som beskrivs på förpackningen.
Viktigt! Låt köttet vila ett par minuter innan du skär upp det! Tips! Kolla på baksidan av
förpackningarna för inspiration till hur du tillagar köttet!