Förrätt med reninnanlår på en bädd av potatis- och jordärtskockschips
Letar du efter en trevlig förrätt att servera? Inspireras av receptet med reninnanlår som
komponerats av vår vän Lotta Öström.
Du behöver:
Reninnanlår + tillbehör
- Gravat reninnanlår från Norrlandsvilt
- Potatis och jordärtskockschips (hemmagjorda eller köpes)
- Picklade senapsfrön
- Finhackad rödlök
- Finhackad gräslök
- Ruccola
- Smörgåskrasse
- Skivad parmesanost
Pepparrotskräm
- Crème fraîche
- Riven pepparrot
- Flingsalt
Gör så här:
Gör en bädd av chips på ett serveringsfat eller skärbräda, skär det gravade reninnanlåret i fina
bitar. Varva köttet med de finhackade grönsakerna och örterna, ruccola, skivad parmesan och
picklade senapsfrön och lägg allt på bädden av chips.
Sen är det dags för krämen! Vispa crème fraîche och blanda med pepparrot och flingsalt efter
smak. Klicka över krämen på förrätten. Ät och njut!