Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Förrätt med reninnanlår på en bädd av potatis- och jordärtskockschips

Letar du efter en trevlig förrätt att servera? Inspireras av receptet med reninnanlår som komponerats av vår vän Lotta Öström.

Du behöver:

Reninnanlår + tillbehör

  • Gravat reninnanlår från Norrlandsvilt
  • Potatis och jordärtskockschips (hemmagjorda eller köpes)
  • Picklade senapsfrön
  • Finhackad rödlök
  • Finhackad gräslök
  • Ruccola
  • Smörgåskrasse
  • Skivad parmesanost

Pepparrotskräm

  • Crème fraîche
  • Riven pepparrot
  • Flingsalt

Gör så här:

Gör en bädd av chips på ett serveringsfat eller skärbräda, skär det gravade reninnanlåret i fina bitar. Varva köttet med de finhackade grönsakerna och örterna, ruccola, skivad parmesan och picklade senapsfrön och lägg allt på bädden av chips.

Sen är det dags för krämen! Vispa crème fraîche och blanda med pepparrot och flingsalt efter smak. Klicka över krämen på förrätten. Ät och njut!