Morotswraps med renskav
Här har ni ett recept från vår vän Pontus Karén på en nyanserad renskav, som tillagas
ute i det vilda!
Du behöver:
- 4 morotstortillabröd
- 1 påse renskav (240g) från Norrlandsvilt
- 3 blad svartkål
- 1 avokado
- 0,5 paket böngroddar
- 2 msk majonnäs
- 1 msk lingonsylt
- Salt & peppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- Smör till stekning
Gör så här:
Innan du beger dig utomhus
Blanda majonnäsen med lingonsylten och smaka av med salt & peppar. Lägg renskaven i en förslutningsbar form och häll över salt & peppar, spiskummin,
paprikapulvret och gurkmejan.
Packa smör, plockad svartkål och böngroddar i samma form som renskaven (allt ska ändå
stekas tillsammans
Väl ute på plats
Stek renskav, svartkål och böngroddar i smöret. Bryn tills renskaven fått en ordentlig stekyta. Dags att montera wrapen! Börja med
renskavsblandningen, lite advokado (enklast är att skära advokadon direkt i skalet) och toppa
med lite lingonmajonnäs.
Smaklig måltid!