Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Morotswraps med renskav

Här har ni ett recept från vår vän Pontus Karén på en nyanserad renskav, som tillagas ute i det vilda!

Du behöver:

  • 4 morotstortillabröd
  • 1 påse renskav (240g) från Norrlandsvilt
  • 3 blad svartkål
  • 1 avokado
  • 0,5 paket böngroddar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk lingonsylt
  • Salt & peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • Smör till stekning

Gör så här:

Innan du beger dig utomhus

Blanda majonnäsen med lingonsylten och smaka av med salt & peppar. Lägg renskaven i en förslutningsbar form och häll över salt & peppar, spiskummin, paprikapulvret och gurkmejan.

Packa smör, plockad svartkål och böngroddar i samma form som renskaven (allt ska ändå stekas tillsammans

Väl ute på plats

Stek renskav, svartkål och böngroddar i smöret. Bryn tills renskaven fått en ordentlig stekyta. Dags att montera wrapen! Börja med renskavsblandningen, lite advokado (enklast är att skära advokadon direkt i skalet) och toppa med lite lingonmajonnäs.

Smaklig måltid!