Tunnbrödsrulle av ren
Här kommer ett recept från Pontus Karén som består av en tunnbrödsrulle med renstek från
Norrlandsvilt, savoykål, ostronskivling och fler goda tillbehör!
Du behöver:
- Ca 400 g renstek från Norrlandsvilt
- 1 savoykålhuvud
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk socker
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk mixade fänkålsfrön
- Ca 100 g ostronkivling
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 4st tunnbröd
Gör så här:
Renstek
Putsa upp rensteken från eventuella senor. Krydda med alla torra kryddorna & strimla sedan
köttet i tunna fina strimlor. Bryn snabbt på hög värme och dela upp i fyra portioner.
Savoykålen
Bryt av två blad per portion, skär av “roten” i mitten av bladet. Blanchera bladen i rikligt saltat vatten i ca 3 minuter. Kyl ner i kallt vatten.
Dijonnäs
Blanda 1 tsk dijonsenap med 3 msk majonnäs & smaka av med salt & peppar.
Ostronkivlingen
Dra isär små, fina strimlor av svampen, stek hårt i rikligt med smör och lite olja. Krydda upp med salt & peppar.
Vid servering...
Lägg ut ett tunnbröd. Sen smetar du på en massa god dijonnäs, tillsätt savoykålsbladen (2 blad per rulle). I med massor av den strimlade svampen och slutligen strimlade renen & rulla ihop rullen till en tight rulle. Skär lite snett i mitten och rulla “änden” i folie och servera ståendes!