Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Om oss

Vi är Norrlandsvilt

Norrlandsvilt är resultatet av en gemensam passion och över 40 års erfarenhet från vilt- och köttbranschen.

Gemensam passion och över 40 års erfarenhet 

Både Fredrik Eklund och Johan Tyrbro har börjat från grunden, och är väl förtrogna med alla steg i kedjan, från inköp av levande djur, slakt, styckning, paketering, logistik, transporter, marknadsföring, försäljning och kundsupport.

Båda två har också en gedigen erfarenhet av att bygga företag och uppnå resultat genom sinne för detaljer, hjärta för god kvalitet och näsa för vad kunden verkligen vill ha.

Dukat för utemiddag med Norrlandsvilt Älgköttbullar

Ett stort steg framåt för gastronomisk utveckling

När Fredrik och Johans vägar till slut korsades 2017 såg de samma sak: Ett nytt företag som vill lyfta fram det bästa av det vilda och göra det på ett sätt som både ger konsumenterna svenskt kvalitetskött och samtidigt visar respekt för råvaran, de renägare och de jägare som gör detta möjligt.

Man har bevisat att etik, moral och omsorg går att förena med lönsamhet och effektivitet. Plus att det även är bra för smaklökarna (Fredrik tilldelades t ex Gastronomiska Akademiens pris 2006 för ”För gastronomisk utveckling av högkvalitativa viltprodukter”). Hållbarhet, spårbarhet och kvalitet på en helt ny nivå. Det är Norrlandsvilt.

Exklusiv uppläggning på tallrik med viltkött, grönsaker och potatispuré

Så här tänker vi

Vad vi äter blir allt viktigare

Oavsett om det handlar om omsorg om miljön, vår egen hälsa, eller att vi helt enkelt vill leva mer i samklang med naturen. Norrlandsvilt vill möta detta behov. Vi tror att svaret finns i naturen.

Att det finns en närande, naturlig väg framåt, som balanserar hållbarhets- och kvalitetskrav och som verkar i samklang med moder jord. Okonstlad mat, direkt från naturen. Mat som tål att synas i sömmarna. Mat du och jag kan vara stolta över.

Vi jobbar med Ren och Älg, alla styckningsdetaljer och förädling såsom skav, rökt och torkat.

Icahandlare står vid frysdisk med en kartong Norrlandsvilt i händerna

Vilt på riktigt

Jo, det är skillnad på kött och kött, även när det gäller vilt. Alltför ofta används viltbegreppet som ett överslätande uttryck som ska legitimera allt kött från vildmarken. Men det är klart det är skillnad. Stor skillnad.

När du väljer Norrlandsvilt kan du vara säker på att få det bästa av det vilda, och inget annat. Vi samarbetar med noga utvalda leverantörer för att garantera den kvalitet du konsument förväntar dig när du vill ha något extra, och den kapacitet du handlare behöver för att säkerställa högkvalitativa råvaror till dina kunder.

Spårbarhet hela vägen

Vi tror att det bästa sättet att uppmuntra en hållbar produktion och säkerställa en hög, jämn kvalitet är spårbarhet. Därför är allt kött från Norrlandsvilt ursprungsmärkt på en helt ny nivå.

Hos oss vet du exakt vad du köper. Detta gör vi för att Norrlandsvilt har en enorm respekt för råvaran och de människor som varje dag kämpar för att naturnära mat ska kunna konkurrera med mer industriell produktion.

Medveten mat

Vad vi människor väljer att äta påverkar både oss själva och miljön runt omkring oss. Vi tror på en ökad medvetenhet där vi inte nödvändigtvis äter mer kött, men bättre, hållbarare och mer naturnära.

Det är ingen slump att de ekologiska varorna ökar i popularitet, och att larmrapporter från djurhållning hos våra europeiska grannländer får oss att tänka både en och två gånger innan vi väljer mat i hyllorna. Det är bra.

När du väljer Norrlandsvilt vet du att du väljer bra råvaror. Vilt på riktigt. Vilt som är spårbart hela vägen och vilt som gör att det känns bra i magen, även efteråt.

Plastback på ICA fylld med förpackningar med älghögrev