Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Suovaspizza

Här kommer ett recept på pizza med suovas med karljohansvamp, konjakmarinerade lingon och västerbottensostmajonnäs som Lotta Öström skapat.

Du behöver:

  • Norrlandsvilt's suovas
  • Pizzadeg
  • Philadelphiaost
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Valfri pizzaost
  • Karljohansvamp
  • 3 msk socker
  • Smör till stekning
  • 3 msk konjak
  • 3 dl lingon
  • 1 kryddmått vaniljpulver
  • 1 st äggula
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl riven västerbottensost
  • 2 dl rapsolja

Gör så här:

Konjakmarinerade lingon

1. Häll sockret och konjaken i en skål och rör tills sockret nästan löst sig.

2. Häll i frysta lingon och tillsätt vaniljpulvret. Rör om försiktig då och då tills sockret har löst sig helt.

3. Låt stå i kylen, gärna över natten.

Västerbottensostmajonnäs

1. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Dra av från plattan och rör i osten så att den smälter. Låt svalna helt.

2. Häll äggulan i en smal behållare (en sådan man har när man kör med stavmixer).

3. Häll i ostblandningen och mixa med stavmixern, samtidigt som du häller i oljan i en tunn stråle.

Pizzan

1. Stek Suovasen lite lätt med salt och vitpeppar.

2. Stek karljohansvampen i smör med salt, peppar och lite vitlök.

3. Bre philadelphiaost på pizzabotten och strö över valfri riven ost.

4. Tillsätt suovas och svampen och grädda i din vanliga ugn eller pizzaugn. Låt vara i ugnen tills den fått fin färg.

5. När pizzan är färdig, strö på konjakmarinerade lingon och några klickar av västerbottenostmajon.