Renfärsburgare med strimlad rödkål och lite sting
En nytänkande variant till alla smashburger-älskare, som Pontus Karén delar med sig av!
Du behöver:
- 200g renfärs från Norrlandsvilt
- 2 briochebröd
- Ca 100g strimlad rödkål
- 1 kvisttomat
- 1 msk honung
- 0,5 avokado
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk sriracha
- 1 tsk chilipulver
- Smör
- Salt & peppa
Gör så här:
1. Strimla rödkålen i ganska grova strimlor.
2. Dela upp färsen till två burgarbiffar, smörstek och krydda med salt & peppar. Lyft ur
burgarna och låt dem vila i ca 5 minuter.
3. Medan köttet vilar så har du i en rejäl klick smör i stekpannan. I med rödkålen och stek tills den mjuknat. Krydda med salt & peppar samt häll över lite honung (ca 1 msk), blanda väl och ställ av från plattan.
4. Blanda avokadon, majonnäsen, srirachan, chilipulver och smaka av med salt.
5. Skiva upp tomaterna och servera!
6. Montera ihop burgarna med majo, tomat, renfärsbiffarna och toppa med rödkålen.