Välkommen till Norrlandsvilt

Råvaror att vara  stolta över

Våra varorKontakta oss

Våra varor

Vi har något för alla

Mer informationSortimentlistor

Vad vi äter blir allt viktigare

Oavsett om det handlar om omsorg om miljön, vår egen hälsa, eller att vi helt enkelt vill leva mer i samklang med naturen. Norrlandsvilt vill möta detta behov. Vi tror att svaret finns i naturen.

Att det finns en närande, naturlig väg framåt, som balanserar hållbarhets- och kvalitetskrav och som verkar i samklang med moder jord. Okonstlad mat, direkt från naturen. Mat som tål att synas i sömmarna. Mat du och jag kan vara stolta över.

Vi jobbar med Ren och Älg, alla styckningsdetaljer och förädling såsom skav, rökt och torkat.

Icahandlare står vid frysdisk med en kartong Norrlandsvilt i händerna

Vilt på riktigt 

Jo, det är skillnad på kött och kött, även när det gäller vilt. Alltför ofta används viltbegreppet som ett överslätande uttryck som ska legitimera allt kött från vildmarken. Men det är klart det är skillnad. Stor skillnad.

När du väljer Norrlandsvilt kan du vara säker på att få det bästa av det vilda, och inget annat. Vi samarbetar med noga utvalda leverantörer för att garantera den kvalitet du konsument förväntar dig när du vill ha något extra, och den kapacitet du handlare behöver för att säkerställa högkvalitativa råvaror till dina kunder.

Spårbarhet hela vägen

Vi tror att det bästa sättet att uppmuntra en hållbar produktion och säkerställa en hög, jämn kvalitet är spårbarhet. Därför är allt kött från Norrlandsvilt ursprungsmärkt på en helt ny nivå.

Hos oss vet du exakt vad du köper. Detta gör vi för att Norrlandsvilt har en enorm respekt för råvaran och de människor som varje dag kämpar för att naturnära mat ska kunna konkurrera med mer industriell produktion.

Medveten mat

Vad vi människor väljer att äta påverkar både oss själva och miljön runt omkring oss. Vi tror på en ökad medvetenhet där vi inte nödvändigtvis äter mer kött, men bättre, hållbarare och mer naturnära.

Det är ingen slump att de ekologiska varorna ökar i popularitet, och att larmrapporter från djurhållning hos våra europeiska grannländer får oss att tänka både en och två gånger innan vi väljer mat i hyllorna. Det är bra.

När du väljer Norrlandsvilt vet du att du väljer bra råvaror. Vilt på riktigt. Vilt som är spårbart hela vägen och vilt som gör att det känns bra i magen, även efteråt.

Plastback på ICA fylld med förpackningar med älghögrev